Mudmasters komt eraan!! HELPPP!?

Het is dan eindelijk zover. Je hebt half Nederland al horen vertellen over rennen, klimmen en kruipen over obstakels en dat door de modder. Moet jij daar straks ook doorheen? Tuurlijk! Deze enorm bijzondere en vaak hele leuke ervaring is een aanrader voor iedereen. Misschien ga je wel samen met Stay Fit With Monty of ga je met een vriendengroep. Maar hoe ga je hierop voorbereiden? Wat komt er allemaal kijken bij het meedoen aan een mudmasters editie of andere obstakel run. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hardloop wedstrijd waar je vaak voor een streeftijd gaat en er een officiële meting is, is dit bij de meeste obstakel runs niet. Tuurlijk meten ze wel je tijd, maar door de verschillende obstakels en misschien ook wel door je groep is het heel anders. Tuurlijk zijn er veel mensen die een perfecte tijd willen neerzetten op een bepaalde afstand, maar ook zijn er veel deelnemers die het voor het plezier doen. Toch wil je een beetje fit voor de dag komen en de obstakels kunnen overwinnen. Het zorgt ervoor dat de kans op ongelukken kleiner zal worden en is het ook niet een fijn gevoel voor je zelfvertrouwen?

Wanneer je begint kies je een bepaalde afstand. Runs van 5 km tot 42 km of zelfs meer. In Nederland en omringende landen zijn veel mogelijkheden. Het is dus fijn dat je wat ervaring hebt met hardlopen. Een goede voorbereiding is dus dat je deze afstand hardlopend al kunt afleggen. Ook is het handig om al wat spierkracht te hebben. Dit kun je thuis oefenen d.m.v. Youtube video’s of sluit je gezellig aan bij onze bootcamp. Je gaat bijvoorbeeld in een touw klimmen, door dikke modder heen, tijgeren en andere obstakels. Misschien beginnen na het lezen van deze blog de zenuwen al toe te nemen maar dit is nergens voor nodig. Plezier staat voornamelijk voorop. Zorg dus dat je vooral kunt genieten tijdens de obstakel run en met een leuk gezelschap gaat die elkaar helpt en kan motiveren.

Maar wat moet ik dan aan qua kleren?

Tijdens de obstakel run is het vooral belangrijk dat je prettige kleding hebt die comfortabel zit. Zorg wel dat het niet te los zit. Neem bijvoorbeeld een strakke (Thermo)hardloopbroek zodat het wat kan beschermen, maar ook zorgt voor warmte. Een mooi voordeel is dat wanneer je door het water moet je weinig weerstand hebt. Ook het t-shirt wat je gaat dragen kan het beste voldoen aan dezelfde eigenschappen als de broek. Kies voor een strak shirt (Thermo) zodat je niet blijft hangen, het snel kan drogen en niet zorgt voor extra gewicht. Ook je schoenen zijn erg belangrijk. Veel deelnemers aan de mud runs doen een oud paar sportschoenen aan. Dit omdat ze vaak onder de modder komen te zitten. Ga je vaker meedoen dan kun je ook eens op zoek naar speciale obstacle run schoenen, namelijk Trail schoenen die te koop zijn bij verschillende sportwinkels en webshops. Check nog voor je mee gaat doen aan de run of het profiel op je hardloopschoenen nog voldoende zijn zodat je op de gladde ondergrond toch minimaal iets van grip hebt.

Ook op het gebied van voeding is er veel te vinden op het internet wat nu wijs is. Wij zeggen vooral dat je de dag voor de run het beste een koolhydraatrijk  recept moet eten. Niet te zwaar bij voorkeur zodat de vertering de volgende dag ook goed is. Ook op de dag zelf raden we aan om niet te zwaar te eten en voor de start (uurtje voor de start) bijvoorbeeld een banaantje te nemen. Tijdens de obstakel run kun je vaak een bekertje water drinken en soms zelfs wat fruit nemen. De organisatie zal in ieder geval zo goed voor je proberen te zorgen. Het is een hoop informatie die je tot je kunt nemen voor de obstakel run. Maar voorop staat dat het zorgt voor een onvergetelijke ervaring met heel veel plezier. Ga samen met je vrienden of collega’s eens je grenzen verleggen tijdens deze run. We weten zeker dat je er geen spijt van zult krijgen en net als ons verslaafd zal zijn. Wist je dat Stay Fit With Monty tijdens de bootcamps veel oefeningen doen die aansluiten bij de onderdelen van obstakel runs? Of volg de gratis obstakel run trainingen die Stay Fit With Monty organiseert door het gehele jaar om zo alle deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden.

We kunnen met trots vertellen dat we vaak met een flinke groep naar de verschillende evenementen gaan om daar met z’n allen de finish te halen! We kijken er naar uit om samen met jou deze doelen te halen. Stay Fit With Monty! Wil je ook een keer deelnemen aan de diverse events met SFWM? Bekijk hier het overzicht van alle evenementen.

BE FIT STAY HEALTHY
STAY FIT WITH MONTY