Bootcamp voetbal

Wil jij als voetballer of als voetbalteam beter worden? Wil jij een stapje voor zijn op de concurrentie? Dan is Bootcamp Voetbal iets voor jou/jullie! Door de kennis en ervaring die Stay Fit With Monty heeft opgedaan in het professionele voetbal heeft het een speciale trainingsmethode ontwikkeld die er voor kan zorgen dat jij als voetballer of voetbalteam net dat stapje voor bent op je tegenstander.

Bij de Bootcamp Voetbal van Stay Fit With Monty wordt het hele lichaam getraind, het is een fullbody workout waarbij de focus wordt gelegd op technieken die zowel in een voetbalwedstrijd als voetbaltraining voorkomen. In het hedendaagse voetbal moet een voetballer meer een echte atleet zijn, dan enkel iemand die leuk tegen een balletje aan kan trappen. De voetballer moet allround zijn, hij moet alles kunnen! Daarom is krachttraining in combinatie met motorische bewegingen voor (jonge)voetballers die een hoger niveau willen behalen een vereiste.

Tijdens de Bootcamp Voetbal worden er verschillende oefeningen gedaan, voornamelijk zonder apparaten. Je traint daarom met je eigen lichaamsgewicht, hierdoor nemen de kansen op blessures af en is het voor alle leeftijdsgroepen mogelijk deel te nemen. Zo worden er onder andere oefeningen gedaan waardoor de spierkracht, (start)snelheid, motoriek, wendbaarheid, behendigheid en coördinatie vergroot worden. Door de speciaal ontwikkelde trainingsmethode gebeurt alles in een tempo waarbij men zelf bepaald waar zijn of haar grens ligt.

Het wordt wel eens vergeten, maar het bovenlichaam is voor een voetballer evenzo belangrijk als het onderlichaam. In het voetbal ben je constant van richting aan het veranderen en daarbij spelen de core(romp)spieren een belangrijke rol. De core is een verzameling van spieren die bestaan uit de buikspieren, middenrif, onderrugspieren en de bekkenbodem. Bij de Bootcamp Voetbal wordt specifiek aandacht besteed aan dit gedeelte. Dit gedeelte is van uitermate van belang bij voetballers. Het versterken van je core draagt op een zekere hoogte bij aan de sportprestaties op het veld.

Wil jij net als andere voetballers en voetbalteams een Bootcamp Voetbal? Neem dan contact op via de onderstaande mogelijkheden en samen gaan we kijken wat de beste mogelijkheden zijn om jou/jullie als team te verbeteren!

Referenties:

Willem II Tilburg

Voetbalschool Ricardo Smits

Eerste Nederlandse Voetbalschool

Vv Zundert

OVV’67

SCO/TOFS

TSC Oosterhout