Voetballers opgelet: 4 Tips om fit te blijven of worden in de zomerstop

Het voetbalseizoen zit er weer op. De schoenen kun je weer invetten en in de kast zetten. Je trainingspak berg je weer op en je maakt je klaar voor een zomerstop zonder voetbal. Toch gaat er alweer door je hoofd dat je fit aan het nieuwe seizoen wilt beginnen. Je wilt meer body ontwikkelen om de duels te winnen, je wilt sneller worden of je bent gewoon iemand die graag zijn conditie op peil wil houden. Dit is uiteraard logisch en blijkt ook wel uit de diverse onderzoeken die worden gedaan waarbij naar voren komt dat voetballers steeds meer aan de slag gaan met het eigen lichaam om zo optimaal te kunnen presteren. Zo schreef ook Men’s Health de afgelopen tijd een interessant artikel over verschillende oefeningen die ervoor zorgen dat je vooruit gaat, fit blijft en dus klaar bent of blijft voor het volgende seizoen.

Om je op weg te helpen willen we je graag deze kennis met je delen zodat je optimaal het nieuwe seizoen ingaat. De dagen dat voetballers zichzelf bezig hielden met 30 minuten joggen per dag zijn voorbij! Functionele krachttraining is een must! Hier volgen een viertal tips!

Tip #1: Spring van een plateau (ophoging) met beide voeten. Vervolgens spring je verder en land je op een been, vanuit daar zet je een paar meter aan. Herhaal dit met beide benen, doe dit zo’n 5 keer per been.

Tip #2: Sprint 8 keer 15 seconden zo hard als je kunt. Rust na elke sprint 15 seconden. Verander voor de uitdaging van richting!

Tip #3: Train je bovenlichaam. Maak setjes van 5 keer bankdrukken, met een aangenaam gewicht. Gevolgd door 10 opdrukken en 30 seconden voluit roeien. Herhaal dit 3 keer.

Tip #4: Train je beenspieren. Doe de “pistol-squat” waarbij je met een been zo ver mogelijk naar beneden zakt en je andere been probeert gestrekt te houden. Doe dit drie sets van 6 herhalingen. Maak een combinatie met ‘lunge- walks”

We hopen dat deze tips ervoor zorgen dat je de zomerstop optimaal doorkomt. Mocht je naast deze tips toch op zoek zijn voor jezelf of je hele team naar een methode om voetbalfit te zijn helpen we je graag op weg. Zowel de bootcamp voetbal voor het hele team is een interessante mogelijkheid. In een gezamenlijke sessie werken we samen doormiddel van korte en intensieve oefeningen aan je core. Daarnaast zijn de oefeningen telkens 30 seconde waardoor je naast kracht ook zorgt voor conditie. De groepssamenstelling maakt het extra leuk. Maar krijg je niet je hele team mee? Kom dan als individu naar onze wekelijkse bootcamps. De verschillende oefeningen focussen zich op de core van het lichaam waardoor je optimaal het nieuwe seizoen ingaat. Je kunt 4x per week aansluiten bij een bootcamp. Uiteraard is de eerste proefles GRATIS. Toch weten we zeker dat het virus van bootcampen je zal pakken en je zelfs in het seizoen aansluit om 1 van de fitste uit het team te zijn! Of wil jij specifiek 1 op 1 getraind worden om zo de nog gerichter te trainen volg dan de speciaal gerichte Personal Training voor voetballers!

Wil jij meer info over deze mogelijkheden, neem dan nu contact op en wellicht begin jij als individu of jullie als team met voorsprong op de rest aan het nieuwe voetbalseizoen!

BE FIT STAY HEALTHY

STAY FIT WITH MONTY

Bron: Men’s Health