9 redenen om gezonder te gaan eten!

Hieronder volgen 9 redenen waarom het zo belangrijk is zo gezond mogelijk te eten! Gezond eten in combinatie met voldoende lichaamsbeweging kan er voor zorgen dat jou leven weer positiever wordt en beter in balans is!

 1. Je hebt meer energie
  Want heb je ooit gemerkt dat je na een maaltijd met ongezond eten een enorme energiedip krijgt en dat je je futloos voelt? Dat is heel gemakkelijk te verklaren. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om je voedsel te verwerken. Maar als je voeding amper bouwstoffen bevat, verbruik je meer energie dan dat je voedsel heeft opgeleverd.
 1. Je bent vrolijker
  Wat je eet heeft impact op je brein. Echt! Wist je bijvoorbeeld dat in een banaan 10mg dopamine zit? Dat zorgt voor een positieve vibe in je hersenen.
 1. Je hebt minder stress
  Bepaalde voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat je je minder gestrest voelt. Dat komt door cortisol, het stresshormoon. Volgens de krant Huffingtonpost blijkt dat voedsel met vitamine C, omega 3-vetten en magnesium helpen tegen stress.
 1. Je bespaart geld
  Ookal is gezond eten vaak wat duurder, op bepaalde vlakken bespaar je ook geld! Denk je eens in hoe duur frisdrank alleen al is? Als je die slechte drankjes vervangt voor water uit de kraan spaar je heel wat euro’s uit.
 2. Je eet minder
  Omdat er veel voedingsstoffen in gezond eten zit, ben je langer verzadigd en heb je weer minder snel het gevoel dat je trek hebt.
 1. Je wordt minder snel oud
  Gezond eten heeft ook een positieve invloed op het proces van ouder worden. Waarom zou je investeren in hele dure crèmes, als fruit van zichzelf ook antioxidanten bevatten die helpen bij het beschermen van je huid. Bessen en omega 3-vetten in zalm zijn goed voor je huidcellen en vertragen het proces van ouder worden!
 2. Je BENT gezonder
  Ongezond eten,vooral op de lange termijn kan het risico op ziektes verhogen. Denk aan diabetes, obesitas en hart- en vaatziektes. Voornamelijk (toegevoegd) suiker is daar de boosdoener van. Probeer producten waar veel suiker in zit dus te vermijden om je gezondheid te verbeteren.
 1. Je valt af
  Dit is eigenlijk heel logisch. Als je je eetpatroon omgooit en je voortaan kiest voor water in plaats van frisdrank, chips verruild voor wortels of fruit en groenten kiest boven patat, krijg je minder slechte vetten en dus automatisch ook minder calorieën binnen. En als je minder calorieën binnen krijgt dan het aantal calorieën dat je verbrandt op een dag, dan val je af.
 1. Je zit beter in je vel
  Al deze bovenstaande redenen om gezond te eten zorgen voor positieve invloed op je zelfbeeld. Je hebt minder stress, je bent productiever, hebt meer energie en bent over het algemeen gezonder. Eigenlijk heb je geen reden meer om het niet te doen.

Als je meer informatie wilt hebben over voeding, de juiste levensstijl of om op de juiste manier in beweging komen neem dan nu contact op, wij helpen jou graag om gezonder te gaan leven!

BE FIT STAY HEALTHY

STAY FIT WITH MONTY

 

Bron: http://www.elle.nl/health/behandelingen-producten/9-echt-goede-redenen-om-gezonder-te-gaan-eten